На Кіровоградщині завдяки аудиторам відшкодували витрат майже на 9,5 млн гривень

За результатами проведених заходів державного фінансового контролю фахівці Управління Східного офісу Держаудитслужби в області впродовж січня-серпня поточного року виявили втрат матеріальних і фінансових ресурсів на загальну суму 8,3 млн грн.

Про це повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

Завдяки аудиторам забезпечені відшкодування втрат на суму майже 9,5 млн грн.

За вчинені фінансові порушення 48 посадових осіб притягнули до адміністративної відповідальності, 18 – до дисциплінарної та матеріальної, 1 посадову особу звільнили із займаної посади.

До установ, у яких виявили порушення, застосували 16 заходів впливу: у 7 випадках зупинили операції з бюджетними коштами, у 2 – зменшили бюджетні асигнування, у 7 – попередили про неналежне виконання бюджетного законодавства з вимогою щодо усунення порушення на майже 6,5 млн грн.

За результатами проведених заходів державного фінансового контролю керівники місцевих органів влади і місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій прийняли 38 управлінських рішень та врахували 45 пропозицій за підсумками державних фінансових аудитів.

На розгляд правоохоронним органам передали 9 матеріалів заходів державного фінансового контролю, за результатами розгляду яких розпочато 2 досудових розслідування.