На Кіровоградщині щомісячну допомогу отримують 1900 сімей вимушених переселенців

Директор департаменту соціального захисту населення Олександр Догаров повідомив, що на території Кіровоградщини забезпечено ведення єдиного обліку внутрішньо переміщених осіб та надання їм належних державних виплат, у тому числі адресної допомоги на проживання.

Про це повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

На сьогодні в області перебувають на обліку 6603 громадян, які переселились з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та окремих районів Донецької і Луганської областей.

Найбільше таких вимушених переселенців мешкають у містах Кропивницькому (2156 осіб), Олександрії (1065 осіб), Світловодську (831 особа), Олександрівському районі (256 осіб), найменше – у Вільшанському районі (43 переселенці).

Олександр Догаров зазначив, що адресну допомогу для покриття витрат на проживання, у тому числі на оплату житлово-комунальних послуг, отримують 1900 сімей переміщених громадян. За січень-серпень 2019 року їм виплачено загалом понад 22 мільйони гривень. Середній розмір допомоги на одну сім’ю склав 1433,6 гривні щомісяця.

Також керівник департаменту повідомив, що органами соціального захисту населення області забезпечено своєчасне призначення та виплату різних видів державної соціальної допомоги родинам переселенців, в яких є діти. Відповідну допомогу отримують 668 сімей. Заборгованість з виплати належних їм коштів відсутня.