Депутати міськради погодили приєднання селища Нового до обласного центру

Міська рада Кропивницького надала згоду на добровільне приєднання Новенської селищної територіальної громади до Кропивницької міської територіальної громади.

Відповідне рішення ухвалили депутати міської ради на сесійному засіданні сьогодні, 10 вересня, повідомляється на сайті Кропивницької міськради.

  • Мешканці селища Нового продемонстрували свою добру волю щодо приєднання до міста у демократичний законний спосіб – під час громадських обговорень, — відзначив міський голова Андрій Райкович. – Пункти спільно розробленого меморандуму, де прописані соціально-економічні потреби селища, у разі приєднання до обласного центру, обов’язково будуть враховані в перспективному плані розвитку громади, адже селище і місто давно єдина територія як з точки зору економіки, так і з точки зору соціальної інфраструктури.

За інформацією директора департаменту з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій Маріанни Моркви, наступним кроком у процедурі стануть підготовка проектів рішень кожної ради про добровільне приєднання до територіальної громади міста обласного значення. Схвалені і міською, і селищною радою такі рішення у п’ятиденний термін будуть передані до обласної державної адміністрації для отримання висновку щодо їх відповідності Конституції та законам України. І вже після цього буде прийматися остаточне рішення про добровільне приєднання до територіальної громади міста обласного значення.

  • Позачергові вибори до міської ради у такому випадку проводитися не будуть, — наголосила Маріанна Морква, – Оскільки громада Кропивницького є спроможною і мова йде не про об’єднання, а про процедуру приєднання.