Цього року планують ввести в експлуатацію майже 42 км державних доріг після ремонту

Цього року на території області проводяться роботи з реконструкції та поточного середнього ремонту доріг загального користування державного значення на 8 об'єктах.

Про це повідомив на щопонеділковій апаратній нараді в ОДА начальник Служби автомобільних доріг в області Вадим Коюденко, йдеться на сайті Кіровоградської ОДА.

Так, на автомобільній дорозі Н-14 Олександрівка – Кропивницький – Миколаїв, наразі тривають найактивніші роботи і працюють одночасно 3 підрядні організації. Станом на 9 вересня загальний обсяг оперативного виконання за цим напрямком становить 365,4 млн грн, що складає майже 75% від загального обсягу. Наразі тривають завершені роботи з підсилення основи дорожнього одягу, на 75% виконані роботи з улаштування нижніх шарів асфальтобетону та на 50% виконані роботи з улаштування верхнього шару із щебенево-мастикового асфальтобетону. До виконання залишились незначні за обсягом роботи: укріплення узбіч, встановлення огородження та знаків та нанесення розмітки.

За словами посадовця, нині активно тривають роботи і на інших напрямках. Зокрема, на автодорозі Стрий-Тернопіль-Кропвиницький-Знам'янка, на ділянці км 626-631 поблизу с.Пятихатки, основні дорожні роботи завершені. У повному обсязі виконані роботи з укріплення основи, улаштування нижнього та верхнього шарів покриття. Тривають роботи з укріплення узбіччя, нанесення розмітки та встановлення дорожніх знаків. Орієнтовні терміни здачі об'єкта в експлуатацію – третя декада вересня.

На автодорозі Полтава-Олександрія наразі триває активна фаза ремонту, що пов'язане з виділенням додаткового обсягу фінансування в сумі 30 млн грн. Це дасть змогу ввести в експлуатацію 5 км замість запланованих раніше 3 км. Підрядною організацією виконуються роботи з улаштування нижнього шару асфальтобетону на додаткових 2 км дороги. Роботи з улаштування всіх шарів дорожнього одягу уже завершені на трикілометровій ділянці.

Підсумовуючи доповідь, Вадим Коюденко зауважив і про плани на наступний 2020 рік. Зокрема, Службою активно працює над підготовкою пропозицій до плану ремонтних робіт.

Пропонуватимуть на розгляд Укравтодору та Уряду наступні напрямки ремонту – дороги Стрий-Тернопіль-Кропивницький-Знам’янка, Кропивницький-Кривий Ріг-Запоріжжя, Полтава-Олександрія.