На Кіровоградщині зафіксували 19 випадків порушень закону щодо працевлаштування людей з інвалідністю

З початку року головні державні інспектори Управління Держпраці у Кіровоградській області провели 29 перевірок з дотримання законодавства про працю людей з інвалідністю.

Про це повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

Встановлено 19 випадків порушення ст.19 Закону України „Про основи соцiальної захищеностi iнвалiдiв в Українi” в частині неподання до Фонду соціального захисту інвалідів звіту про зайнятість та працевлаштування даної категорії громадян. Згідно зі ст.19 цього Закону, для пiдприємств, установ, органiзацiй, фiзичних осiб, якi використовують найману працю, установлюється норматив робочих мiсць для працевлаштування iнвалiдiв у розмiрi чотирьох вiдсоткiв середньооблiкової чисельностi штатних працiвникiв облiкового складу за рiк, а якщо працює вiд 8 до 25 осiб, — одне робоче мiсце.

За результатами перевірок передано до суду 17 протоколів для притягнення винних посадових осіб до адміністративної відповідальності згідно з ч.1 ст.188-1 КУпАП за неподання звіту до Фонду.

У місті Кропивницькому та в Онуфріївському районі на двох підприємствах за неусунення порушень, пов’язаних із зайнятістю таких людей, та невиконання вимог припису інспектора праці, на роботодавців було вдруге накладено штрафні санкції.

В рамках Угоди про взаємодію Управління Держпраці отримало від Кіровоградського обласного відділення фонду інвалідів інформацію щодо суб’єктів господарювання, які не подають звіт до Фонду протягом двох років поспіль. Суб’єкти господарювання, які потрапили до даного переліку будуть перевірені.