На Кіровоградщині Мінрегіон і міжнародні експерти проведуть консультації з розробки стратегії розвитку

До кінця жовтня 2019 року у Кіровоградській області Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства спільно з міжнародними експертами проведуть публічні консультації з розробки регіональної стратегії розвитку на 2021—2027 роки. Про це повідомляє decentralization.gov.ua.

Згідно з повідомленням Мінрегіон і Національний Демократичний Інститут міжнародних відносин підписали Меморандум про співпрацю у проведенні публічних консультацій і заходів у процесі розробки Державної стратегії регіонального розвитку та регіональних стратегій розвитку на період 2021—2027 років.

«У регіонах триває підготовка нових стратегій розвитку. Ми чекаємо, що це будуть сучасні і дієві інструменти, а не формальні документи. (…) для того, щоб створити якісну стратегію, важливо говорити не лише з місцевими органами влади, треба залучати до діалогу бізнес та громадські організації, які інколи знають про проблеми і перспективи регіону більше, ніж місцева влада. Тому формат публічних консультацій ми вважаємо доречним і всіляко сприятимемо таким діалогам на місцях. Ми очікуємо, що в результаті цих заходів у пілотних областях громадськість і підприємці відчуватимуть, що вони залучені до розвитку регіону, матимуть бажання допомагати місцевій владі реалізовувати важливі проекти регіонального розвитку», – сказав перший заступник міністра Мінгрегіонбуду В’ячеслав Негода.

Окрім Кіровоградщини аналогічні консультації пройдуть у Вінницькій, Житомирській, Запорізькій, Закарпатській, Черкаській і Київській областях.