Керівники чотирьох районів області запропонували зміни до Перспективного плану формування ОТГ

Перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко провів засідання обласної робочої групи з підготовки проекту Перспективного плану формування територій громад Кіровоградської області.

Про це повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

Під час засідання члени робочої групи в режимі он-лайн заслухали пропозиції керівників територій щодо внесення змін до Перспективного плану, а також обговорили позиції стосовно майбутнього поділу території області на райони.

Про внесення змін до Перспективно плану заявили керівники 4-х районів. Так, робочі групи в Онуфріївському, Олександрівському і Гайворонському районі ухвалили рішення ініціювати створення на їх територіях по 1 ОТГ — формат «1 район – 1 громада», а в Знам'янському районі вирішили змінити межі існуючих перспективних громад. Зазначені пропозиції буде винесено на розгляд депутатів обласної ради.

Керівники ще 7-ми територій вказали, що відповідні робочі групи напрацювали певні пропозиції стосовно змін, однак не ухвалили остаточних рішень. Сергій Коваленко доручив оперативно провести засідання і сформувати спільну позицію щодо майбутнього об'єднання. Решта територій змін не вноситиме.

Таким чином, на сьогодні об'єднання у форматі «1 район – 1 громада» задекларовано в 11 районах області: у Олександрівському, Онуфріївському, Устинівському, Компаніівському, Благовіщенському, Вільшанському, Голованівському, Гайворонському, Новгородківському, Новомиргородському та Новоархангельському.

Стосовно майбутнього адміністративно-територіального устрою Кіровоградщини, зокрема, поділу на райони, більшість територій підтримують проектну модель Мінрегіону із 3-х районів. Проте представники кількох територій мають бачення інших форматів. Усі ці пропозиції буде подано до облдержадміністрації для узагальнення.