Хутір Надія готують до ювілейних «Вересневих самоцвітів»

У 2020-му році Кіровоградщина проводитиме 50-те ювілейне Всеукраїнське свято театрального мистецтва «Вересневі самоцвіти», що традиційно відбудеться у державному заповіднику-музеї І.К.Карпенка-Карого «Хутір Надія».

До наступного року на Хутір очікують якісні перетворення, покликані зробити умови перебування відвідувачів більш комфортними, повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

Сьогодні перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко побував на Хуторі Надія та провів тут нараду з представниками проектувальної організації, керівниками департаменту культури, управління капітального будівництва облдержадміністрації та працівниками музею.

«На завершальному етапі виготовлення проектної документації, на що буде витрачено близько 1 млн грн з обласного бюджету. Плануємо очистити став, відновити джерела, здійснити берегоукріплення та водовідведення, побудувати альтанки, зробити більш комфортними умови перебування для відвідувачів», — поінформував посадовець за підсумками наради.

Як повідомила директор департаменту культури, туризму та культурної спадщини ОДА Валентина Животовська, цього року «Вересневі самоцвіти» планується провести 9-15 вересня. Область зустрічатиме творчі колективи з Вінниці, Львова, Сум, Хмельницького, Ніжина, Києва, Миколаєва.