В Олександрії оштрафували крамницю за недопуск інспекторів Держпродспоживслужби

Керівництво одного з магазинів «Аврора», що знаходиться в Олександрії, не пустило працівників Олександрійського міського управління Держпродспоживслужби області для здійснення планового заходу державного нагляду.

Про це повідомляється на сайті ГУ Держпродспоживслужби в області.

Факт відмови в допуску підтверджують акт та відеозапис, створений під час заходу. До того ж на місце події викликали наряд поліції.

Недопуск посадових осіб до здійснення заходів державного нагляду є порушенням вимог пункту 1 частини 1 статті 16 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин». Згідно з пунктом 17 статті 65 зазначеного Закону за це передбачено штрафні санкції в розмірі десяти мінімальних заробітних плат для юридичних осіб та семи мінімальних заробітних плат для фізичних осіб-підприємців.

За відмову в допуску до перевірки постановою Головного державного ветеринарного інспектора – першого заступника начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області підприємство оштрафували на 29 211 грн.