У Бобринецькій ОТГ встановили туристичні інфостенди

Стенди «Прогулянка старим містом» встановили на вулицях Бобинця. Проект вдалося реалізувати у рамках гранту «Туризм – майбутнє Бобринця».

«Ми написали проект, у якому передбачили, крім створення інфостендів, серію тематичних екскурсій Бобринцем та школу гідів для молоді, туристичний квест історичним містом і розробку туристичної мапи Бобринця», – розповіла керівниця проекту Наталя Телих.

«На стендах представлена цікава інформація, яка відкриває нам Бобринець як туристичне місто з цікавою архітектурою, історією та людьми. Один зі стендів – навігаційний. Його встановлено в центральному парку біля пам’ятника Марку Кропивницькому. Кожен стенд має QR-код, який веде на сторінку проекту», – додала директор Агенції сталого розвитку «Хмарочос» Ірина Ткаченко.

На стендах є інформація про пам’ятник Марку Кропивницькому, повітове училище, де свого часу навчалися драматург і брати Тобілевичі – Іван, Микола, Панас, Петро і Андрій, Дім народного зібрання ХІХ століття, адмінбудинок османських володарів ХVІІ століття,  філія інституту шляхетних дівиць, локанда – історичний, торговельний, господарський, географічний центр Бобринця, Свято-Миколаївська церква та інші туристичні об'єкти.