На Кіровоградщині підозрюваним у спробі рейдерства змінили запобіжні заходи на тримання під вартою

Кропивницький апеляційний суд розглянув та задовольнив апеляційні скарги прокуратури на ухвали Ленінського районного суду про обрання запобіжного заходу у виді домашньому арешту підозрюваним у кримінальному провадженні щодо спроби рейдерського захоплення одного із сільсьгоспкооперативів області.

Про це Новинам Кіровоградщини повідомили у прес-службі прокуратури області.

Раніше, прокуратура у своєму клопотанні орієнтувала суд першої інстанції на призначення усім трьом фігурантам справи щодо протиправного заволодіння майном одного з сільськогосподарських підприємств області запобіжного заходу у виді арешту. Однак суд не взяв до уваги усі доводи процесуального прокурора та призначив трьом підозрюваним міру запобіжного заходу у виді цілодобового домашнього арешту.

Ухвали суду першої інстанції прокуратура оскаржила в апеляційній інстанції.

Сьогодні, 29 липня 2019 року, за наполяганням прокуратури Кропивницький апеляційний суд змінив запобіжні заходи двом учасникам злочину з цілодобового домашнього арешту на тримання під вартою з правом внесення застави. Ще один фігурант цієї справи перебуватиме під домашнім арештом.

Наразі у справі триває досудове розслідування.

Нагадаємо, двох керівників приватних підприємств затримали в службовому кабінеті державного реєстратора під час спроби надання останньому неправомірної вигоди у розмірі 5 тисяч доларів США. Гроші пропонували державному реєстратору зробив зміну складу засновників та переобрання директора сільськогосподарського кооперативу з метою його подальшого незаконного захоплення. Ще одного фігуранта справи — фізичну особу підприємця, затримали пізніше. Усім фігурантам справи оголосили підозру у вчиненні злочину, передбаченого, ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.