На Кіровоградщині анулювали 17 ліцензій за реалізацію алкоголя неповнолітнім

Питання попередження злочинів проти дітей, дотримання прав неповнолітніх розглянули на апаратній нараді в облдержадміністрації під керівництвом т. в. о. голови ОДА Світлани Лобанової.

Доповідав із зазначеного питання начальник відділу ювенальної превенції ГУ Національної поліції в області Сергій Бочарніков, повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

Посадовець повідомив, що від початку 2019 року в області від кримінальних правопорушень потерпіла 61 дитина, з яких 27 – малолітні. 16 злочинів, скоєних проти дітей, з категорії тяжких або особливо-тяжких. Найбільша кількість правопорушень мають майнову складову, здебільшого це крадіжки.

За словами Сергія Бочарнікова, упродовж цього року за злісне невиконання батьківських обов’язків з тяжкими наслідками для дитини до кримінальної відповідальності притягнуто 7 батьків. Поряд з цим постійно і систематично проводиться робота з сім'ями, які перебувають на обліку.

З метою упередження дітей від злочинів поліцейськими проводиться відпрацювання розважальних закладів, місць відпочинку та концентрації молоді. Здійснюється робота і з виявлення правопорушень щодо продажу алкоголю неповнолітнім. Як зазначив посадовець, лише від початку літа виявлено 21 такий факт, а з початку року задокументовано 51 такий випадок. Відповідні матеріали направлено до Державної фіскальної служби і у підсумку анульовано 17 ліцензій на реалізацію алкогольної продукції та накладено штрафних санкцій на суму 343 тис. грн.

Важливий напрям роботи поліції – розшук дітей. Сергій Бочарніков повідомив, що цього року до територіальних підрозділів поліції 319 повідомлень щодо зникнення дітей. Завдяки вчасно вжитим заходам, місцезнаходження 97 % зниклих встановили упродовж доби (308 осіб). Нині діти, які перебувають у розшуку, в області відсутні.

Упродовж літньої кампанії відпочинку сталося 2 випадки загибелі дітей на водоймах області. У зв’язку з цим, Нацполіція спільно з ДСНС проводить заходи щодо перевірки водойм, виявлення дітей без супроводу дорослих, застосування адміністративного впливу. Ці заходи здійснюватимуться упродовж усього літнього сезону.