На Інтернет та комп'ютери для шкіл області виділили більше 17 млн гривень

Заступник голови облдержадміністрації Сергій Осінський провів нараду з питань надання послуг Інтернету в Кіровоградській області за участі керівників окремих структурних підрозділів облдержадміністрації, провайдерів-надавачів послуг та в онлайн режимі – керівників райдержадміністрацій, міськвиконкомів і об’єднаних територіальних громад.

Про це повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

Під час наради Сергій Осінський зазначив, що у 2019 році уряд спрямував 1 мільярд гривень на інтернетизацію та комп’ютеризацію українських шкіл, з яких 700 млн. грн. використають на забезпечення доступу до Інтернету, а ще 300 млн грн – на закупівлю комп’ютерів. Для Кіровоградської області виділено кошти у сумі 17,1 млн грн. Розпорядженням голови облдержадміністрації здійснено розподіл цих коштів по територіях області. При цьому переважна частина коштів спрямована на заклади у сільській місцевості.

Учасники наради розглянули кілька питань. Про забезпечення Інтернетом закладів загальної середньої освіти області поінформував начальник управління освіти, науки, молоді та спорту облдержадміністрації Володимир Таборанський. З питання забезпечення Інтернетом медичних закладів заслухали директора департаменту охорони здоров’я ОДА Олега Рибальченка. Про забезпечення Інтернетом закладів культури доповіла директор департаменту культури, туризму та культурної спадщини ОДА Валентина Животовська

У режимі онлайн заслухали керівників територій, у яких є питання щодо забезпечення Інтернетом закладів і установ через технічні причини. Зокрема, було зазначено проблему відсутності покриття широкосмуговою мережею та проблему низької швидкості передачі даних у сільській місцевості. У обговоренні шляхів вирішення зазначених проблеми взяли участь провайдери-надавачі послуг з доступу до Інтернету на території області.

За результатами наради керівникам територій рекомендовано вжити заходи щодо забезпечення закладів загальної середньої освіти, а також закладів культури та охорони здоров’я швидкісним доступом до Інтернету та забезпечити використання відповідної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам.