Бійці 42-го батальйону повернулися на Кіровоградщину (ФОТО)

Батальйон з поверненням із зони проведення операції об’єднаних сил військових привітали керівництво області та міста, рідні, атовці, волонтери, духовенство та громадськість.

Про це повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

Звертаючись до військових, тимчасово виконуюча обов’язки Світлана Лобанова подякувала їм героїзм та любов до рідної землі. «Головне – ви повернулись живими! Кіровоградщина щиро дякує за ваш подвиг. У нелегкий 2014 рік ви стали добровольцями і сформували 42-й батальйон. За ці п’ять років пройшли непростий бойовий шлях. Нині батальйон налічує військових не лише з нашої області, а й Миколаївської, Запорізької, Дніпропетровської, Донецької, Полтавської областей», — підкреслила вона. Згадала Світлана Лобанова й про земляків, які поклали своє життя за незалежність України. Серед них — Юрій Олефіренко та Володимир Степанок, які, перебуваючи вже в запасі, повернулися до Збройних Сил і допомагали формувати батальйон.

Т.в.о. голови облдержадміністрації зазначила, що обласна влада намагалася робити все можливе, щоб підтримати батальйон на сході, закуповуючи бронежилети та різне обладнання.

Світлана Лобанова побажала захисникам здоров’я, щастя, добробуту і миру.

Разом із головою обласної ради Олександром Чорноіваненком вони вручили військовим 42-ї бригади обласні відзнаки «За мужність і відвагу» та Почесні грамоти облдержадміністрації та обласної ради.

Пам'ять загиблих захисників учасники урочистостей вшанували хвилиною мовчання.