У Компаніївці та Новоукраїнці відкрили нові міні-футбольні поля зі штучним покриттям (ФОТО)

Так у Компаніївці відкрили нове міні-футбольне поле зі штучним покриттям, яке облаштували на території Компаніївської ЗШ І-ІІ ст.

Про це повідомляється на сайті Кіровоградськї ОДА.

Об'єкт збудували в рамках бюджетної програми «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України» З державного бюджету на будівництво нової спортивної споруди було виділили 750 тисяч грн, та з місцевого бюджету — 750 тисяч грн.

Найближчим часом поруч з міні-полем встановлять глядацькі місця.

Сучасне міні-футбольне поле зі штучним покриттям нещодавно відкрили і в Новоукраїнці на території Новоукраїнського навчально-виховного комплексу №8 «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-дошкільний навчальний заклад».

Майданчик також збудували в рамках бюджетної програми «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України» за кошти державного бюджету та за кошти Новоукраїнської міської ради. Загальна вартість робіт 1,5 млн грн, принцип співфінансування – 50/50 (державний бюджет/місцевий бюджет).

На футбольному полі відбуватимуться уроки фізкультури, шкільні, міські, регіональні змагання з різних видів спорту, заняття гуртків і спортивних секцій, а також проводитимуть дозвілля жителі міста.

Загалом у 2019 році на Кіровоградщині в рамках відповідної бюджетної програми запланували збудувати 11 міні-футбольних полів зі штучним покриттям, з яких 8 уже відкрито: у Компаніївці, Новоукраїнці, Знам'янці, Олександрії, Петровому, Новгородці, Григорівці (Світловодський район), Приютівській ОТГ. Завершується будівництво полів у Малій Висці, Голованівську, Кропивницькому. Вартість кожного об’єкту 1,5 млн грн 50% профінансовано з державного бюджету, 50% — з місцевих.