У Благовіщенську розпочали реконструкцію дамби

У Благовіщенську розпочали реконструкцію аварійної дамби.

Вона сполучала східну та західну частину Благовіщенська, була важливим місцевим транспортним коридором, а також складовою автомобільної дороги міжрайонного значення, йдеться на сайті ОДА.

Зараз, автомобільне сполучення між двома частинами міста здійснюється через Йосипівку, а це додаткових 12 кілометрів. Зважаючи на аварійність окремих конструкцій дамби та ймовірність виникнення надзвичайної ситуації було прийнято рішення про реконструкцію цієї гідротехнічної споруди.

Розпорядником коштів з проведення реконструкції даного проекту є управління капітального будівництва облдержадміністрації. Протягом 2018 року виготовлено та затверджено проектно-кошторисну документацію. Вартість її виготовлення разом із вартістю ремонтних робіт склала 1,5 млн грн. Фінансування здійснюється за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища по частині об’єкту “Реконструкція окремих конструктивних елементів водопропускної споруди на річці Синиця на вулиці Заводська в місті Благовіщенське.

У другій декаді червня поточного року розпочали будівельні роботи, які продовжуються.