Постраждалому від негоди Бобринецькому району виділять допомогу з обласного бюджету (ФОТО)

Перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко провів у Бобринецькій райдержадміністрації виїзне засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Головним питанням, що розглядали під час засідання, стало подолання наслідків негоди у Бобринецькому районі.

Про це повідомляється на сайті Кіровоградсбької ОДА.

Як повідомлялось, 1 червня частиною території області пройшов потужний циклон з інтенсивними опадами, градом та шквальним вітром. Найбільше у районі постраждали Тарасівська, Кетрисанівська, Чарівнянська сільські ради та частково Бобринецька міська рада.

Про наслідки стихії у населених пунктах доповіли представники Бобринецької міськради та постраждалих сільрад: було пошкоджено, а місцями й повністю знищено посіви сільгоспкультур, понівечено городину мешканців, загинула худоба та птиця, не виключено можливість потрапляння мулу з полів до колодязів з питною водою, зруйновано кілька гребель, що призвело до пошкодження доріг та порушення транспортного сполучення між населеними пунктами. Особливо гострим стало руйнування греблі у селі Тарасівці, адже тут прокладено дорогу, що з’єднує райцентр одразу з кількома населеними пунктами.

Заслухавши представників постраждалих населених пунктів, Сергій Коваленко наголосив, що першочерговим завданням місцевої влади є документування збитків, що завдала стихія.

– Обласний лабораторний центр розпочне перевіряти якість води у колодязях, відсьогодні фахівці вивчають ступінь пошкодження гребель та дорожнього покриття, керівники сільрад та ОТГ повинні задокументувати збитки населення та надати відповідну документацію до райдержадміністрації, – зазначив він.

Сергій Коваленко нагадав місцевій владі, що в області вже вироблено механізм компенсування населенню збитків у видку надзвичайних ситуацій – фінансування здійснюється з кількох джерел: обласного, районного та місцевого бюджетів та закликав керівників територій підійти до оцінки збитків максимально об’єктивно та виважено.

По завершенні засідання, Сергій Коваленко разом із заступником голови облдержадміністрації Сергієм Осінським, побував у селі Тарасівка. На понівеченій греблі вже працюють фахівці та експерти, які мають оцінити масштаб руйнацій, розробити проектно-кошторисну документацію для відновлення греблі та дорожнього покриття, що сполучає кілька населених пунктів. Посадовець також оглянув поля, городину та замулені вулиці села.

— Про ситуацію, яка склалася у Бобринецькому районі буде поінформовано голову облдержадміністрації та вже ближчим часом прийматиметься рішення про надання допомоги району з обласного бюджету. Обласна влада не залишає сам на сам території, де стаються надзвичайні ситуації, — наголосив перший заступник голови облдержадміністрації.