Олімпійський день в обласному центрі відзначили забігом (ФОТО)

Сьогодні в обласному центрі стартував вже традиційний легкоатлетичний пробіг, що стає справжнім святом молодості, краси та здорового способу життя, святом олімпійського руху.

Про це повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

Контингент його учасників найрізноманітніший: від спортсменів високого класу до любителів.

На площі Героїв Майдану учасників пробігу привітали перший заступник голови ОДА Сергій Коваленко, голова відділення Національного олімпійського Комітету України в області Олександр Кузьмін, срібний призер Олімпійських ігор, заслужений майстер спорту України з велоспорту Олександр Симоненко, учасниця чемпіонату Європи, член національної збірної команди з гімнастики спортивної, майстер спорту України Катерина Шумейко, учасник
Олімпійських ігор, член національної збірної команди з легкої атлетики, майстер спорту України Дмитро Яковенко, срібний призер Юнацьких Олімпійських ігор, член національної збірної команди з легкої атлетики, майстер спорту України – Олег Дорощук.

– Олімпійський день – це родинне свято спорту, головні цінності якого – це мир злагода добро, те що потрібно людству в усі часи, і що конче необхідно Україні сьогодні, — зазначив Сергій Коваленко, вітаючи учасників забігу.

Він відзначив, що облдержадміністрація приділяє особливу увагу розвитку спорту – завершується реконструкція школи олімпійського резерву (вартість якої 47 млн. грн.), в області продовжується будівництво 23 майданчиків для мініфутболу.

– З вашою підтримкою ми й надалі розвиватимемо спорт та олімпійський рух, – наголосив посадовець.

Разом із запрошеними на свято спортсменами-олімпійцями, Сергій Коваленко вручив учасникам забігу цінні подарунки від обласної влади та сертифікати учасника Олімпійського дня.