Будівництво арки у Кропивницькому йде із випередженням графіку (ФОТО)

Сьогодні голова обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко разом із міським головою Кропивницького Андрієм Райковичем побували на будівельному майданчику арки по вулиці Ельворті.

Про це повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

Наразі будівельники встановили попередньо змонтовану гофровану трубу, її основа укріплена бетоном. Зараз триває заповнення простору між стінами труби і залізничним насипом піщано-щебеневою сумішшю та її посилене ущільнення і трамбування. Одночасно встановлюється арматура для залиття бетоном опорних стінок.

Хід та якість виконання робіт перевірили міський голова Андрій Райкович разом із головою обласної державної адміністрації Сергієм Кузьменком.

«Будівництво арки це надзвичайно важливий проект, адже буде поєднано дві частини міста: Новомиколаївку з центром. Це важливо, це логістика, це можливість людям вільно і якісно рухатися містом», — зазначив голова облдержадміністрації. Сергій Кузьменко наголошує, що головною проблемою була домовленість із залізницею на припинення фактично на 14 днів руху. І отримання цього дозволу, за його словами, стало можливим завдяки злагодженій роботі усіх гілок влади. «Ще раз хочу подякувати керівництву залізниці, Кабінету міністрів і особисто віце-прем»єр-міністру Геннадію Зубку, Прем»єр-міністру Володимиру Гройсману», — сказав Сергій Кузьменко. Подякував він і експрезиденту Петру Порошенку за сприяння у вирішенні такого важливого для обласного центру питання.