На сьогодні в області лише один дитячий табір має належний протипожежний стан (ФОТО)

Для запобігання пожежам у дитячих оздоровчих закладах області рятувальниками Кіровоградщини влаштували перевірки їх протипожежного стану.

Про це Новинам Кіровоградщини повідомили у прес-службі У ДСНС в області.

У цьому сезоні на території області планують розпочати роботу 6 об’єктів відпочинку та оздоровлення дітей: «Бригантина» Новоархангельський район, «Дружба» Олександрійський район, «Жовтень» Олександрівський район, «Лісова пісня» Маловисківський район, «Чайка» Гайворонський район, «Сонячний» Долинський район.

Фахівці У ДСНС в області спільно з представниками місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та зацікавлених відомчих організацій зробили комплекс заходів щодо приведення зазначених об’єктів у належний протипожежний стан.

Здійснили аналіз стану пожежної безпеки, на основі якого розробили комплексні плани організаційно-технічних заходів щодо приведення таборів у належний протипожежний стан, призначили осіб, відповідальних за їх виконання. З обслуговуючим персоналом провели інструктажі з питань пожежної безпеки.

На теперішній час із 6 об’єктів відпочинку та оздоровлення дітей приведений у належний протипожежний стан 1 (табір «Сонячний» Долинський район), ще по п’яти вживаються заходи щодо усунення порушень вимог пожежної безпеки до початку оздоровчого періоду.

Управління ДСНС в області встановило відповідний контроль за організацією роботи щодо приведення закладів відпочинку та оздоровлення дітей у належний протипожежний стан.