На Кіровоградщині споживачам повернули майже 90 тисяч гривень за неякісні товари та послуги

У першому кварталі 2019 року до управління захисту споживачів Держпродспоживслужби області надійшло 145 звернень громадян.

Про це повідомляється на сайті ГУ Держпродспоживспілки в області.

У ході розгляду звернень фахівцями управління суб’єкти господарювання повернули споживачам кошти за неякісні товари та послуги в сумі 89 180 грн. Про це повідомила начальник управління захисту споживачів Віра Сухопарова на засіданні колегії Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області за підсумками діяльності в першому кварталі 2019 року.

Протягом звітного періоду фахівці управління захисту споживачів перевірили дотримання вимог законодавства про захист прав споживачів у 50 суб’єктів господарювання (31 — планово та 19 — позапланово). Під час проведення планових перевірок у 26 суб’єктів господарювання були виявлені порушення. За результатами перевірок склали відповідні акти та приписи щодо усунення виявлених порушень. Усі суб’єкти господарювання (крім однієї фізичної особи-підприємця та ОКВП «Дніпро-Кіровоград») виконали приписи в становлений термін, адміністративно-господарські санкції до них не застосовувалися.

За зверненнями громадян зробили 19 позапланових заходів контролю. Більшість перевірок стосувалися надання послуг споживачам. У 5 суб’єктів господарювання встановили порушення прав споживачів, які усунули в процесі виконання приписів.

За перший квартал поточного року фахівці управління захисту споживачів перевірили продукцію на суму 8 099 004 грн, з яких забракували товари на 1 120 338 грн.