На Кіровоградщині депутатка сільради хотіла незаконно передати землю у власність родичам

За втручання Кіровоградської місцевої прокуратури скасовано рішення Овсяниківської сільської ради про надання у власність земельної ділянки, прийняте з порушенням вимог антикорупційного законодавства.

Про це Новинам Кіровоградщини повідомили у прес-службі прокуратури області.

Так, місцевою прокуратурою, відповідно до вимог ст.ст. 1, 65, 67 Закону України «Про запобігання корупції», внесено подання до зазначеної сільської ради з вимогою скасування рішення про затвердження проекту землеустрою та передачі земельної ділянки у власність. Під час розгляду сесією цих питань депутат сільської ради не повідомила про наявність у неї реального конфлікту інтересів — передачі земельної ділянки у власність її близькому родичу, а також прийняла участь у голосуванні за проект відповідного рішення.

На даний час, за поданням місцевої прокуратури рішення сільської ради, ухвалене з порушенням вимог антикорупційного законодавства, скасували.

В свою чергу, постановою Кіровоградського районного суду депутата сільської ради визнали винною у вчиненні адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, передбачених ч. 1, 2 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення, та притягнуто до адміністративної відповідальності.