Жителі обласного центру почали частіше їздити комунальним транспортом

У Кропивницькому коефіцієнт співвідношення безоплатних перевезених пасажирів до платних зменшився.

Про це повідомив начальник управління розвитку транспорту і зв’язку Віктор Житник під час засідання виконавчого комітету міськради, йдеться на сайті Кропивницької міськради.

— Поява на міських маршрутах зручних і комфортних великомістних автобусів і тролейбусів збільшили кількість пасажирів, які оплачують власний проїзд і при цьому віддають перевагу комунальному транспорту. На кожного платного пасажира автобуси КП «Електротранс» перевозять на міських автобусних маршрутах 3,8 пасажирів пільгових категорій, а тролейбуси — 3,9, — зазначив керівник управління розвитку транспорту і зв’язку. – Необхідно відзначити, що минулого року цей коефіцієнт для автотранспорту становив 4,4, а для електротранспорту — 4,3.

Як повідомив Віктор Житник, за результатами обстеження пасажиропотоку, проведеного спеціалістами управління, автобуси комунального підприємства безкоштовно обслужили 79388 мешканців міста і 20890 платних пасажирів, а тролейбуси відповідно 111415 і 28 571 пасажира.

Такий коефіцієнт співвідношення пільгових до платних пасажирів буде покладений в основу розрахунків компенсаційних виплат КП «Електротранс» за перевезення окремих категорій громадян, які мають право на пільги.