У міськраді Кропивницького завершили інвентаризацію пам’яток культурної спадщини міста

Міська рада Кропивницького завершила інвентаризацію усіх наявних пам'яток культурної спадщини міста, яка нараховує понад 650 об'єктів.

Про це йдеться на сайті міськради.

Як повідомили у відділі з охорони культурної спадщини, інвентаризація передбачала піший обхід спеціалістами відділу усіх об'єктів культурної спадщини, їх фотофіксацію та звірку колишніх і фактичних адрес, форми власності, власників, балансоутримувачів та користувачів об'єктів культурної спадщини.

На реалізацію вищевказаної Програми в 2018 році передбачено бюджетні кошти у розмірі 500 тисяч гривень, з них 400 тисяч гривень — на виготовлення облікової документації, — зазначив начальник управління містобудування та архітектури Вадим Мездрін. — Облікових документів виготовилина 19 об'єктів культурної спадщини, зокрема, на пам'ятку містобудування національного значення “Земляні укріплення Єлисаветинської фортеці”.

Міським бюджетом на 2019 рік у Програмі передбачено кошти в розмірі 1 млн. 780 тис. грн, з них на виготовлення облікової документації — 400 тис. грн.