У Кропивницькому презентували виставку присвячену пам’яті художниці Катерини Мацієвської (ФОТО)

У картинній галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна» розпочала свою роботу виставка творів «Яскраві миті Катерини Мацієвської», присвячена пам’яті художниці.

Про це Новинам Кіровоградщини повідомили організатори заходу.

Катерина Мацієвська народилася в 1991 році в м. Кіровоград. Дитяче  захоплення малюванням привело її в 2001 році до студії  «Соняшник» в обласному центрі дитячої та юнацької творчості, а пізніше – і до Кіровоградської міської дитячої художньої школи ім. О.Осмьоркіна.

З 2008 році Катерина навчалася в Кіровоградському інституті регіонального управління та економіки за спеціальністю «Дизайн» і в 2012 році отримала диплом бакалавра з відзнакою.

Навчання продовжила на Кіровоградському факультету Київського національного університету культури і мистецтв, який закінчила у 2013 році.

Упродовж навчання брала участь в художніх виставках і конкурсах, де неодноразово ставала переможницею. У 2012 році взяла участь у мистецькій акції «Весняний пленер в Дендропарку» та зайняла І місце серед студентів.

В експозиції також окрім авторських творів Катерини Мацієвської представлені копії картин американських художників Едварда Хоппера, Діани Леонард та Джиммі Лоулора.

Пішла із життя в квітні 2018 року, залишивши про себе світлі спогади і картини – яскраві миті Катерини Мацієвської. Виставка творів, що відкрилась в стінах обласного художнього музею, присвячена річниці з дня смерті Катерини.