Підприємця, який незаконно відкрив газову заправку у Власівці — оштрафували

Світловодський міськрайонний суд розглянув обвинувальний акт щодо приватного підприємця, автогазозаправна станція якого на території смт Власівка Світловодського району функціонувала з грубими порушенням чинного законодавства.

Про це Новинам Кіровоградщини повідомили у прес-службі прокуратури області.

У ході досудового розслідування встановили, що дозвіл на проведення робіт з підвищеною небезпекою на автогазозаправній станції відсутній, персонал не пройшов навчання для роботи на вказаному об’єкті, а також виявлено численні порушення пожежної безпеки.

Під час проведення санкціонованого слідчим суддею обшуку виявили та вилучили документацію щодо функціонування об’єкту, опечатали газорозподільчу та паливнорозподільчу заправні колонки, розрахунково-касовий апарат, припинили елекропостачання газорозподільчої заправної колонки.

За результатами розслідування Знам’янська місцева прокуратура обвинувальний акт з угодою про визнання винуватості скерувала до Світловодського міськрайонного суду для розгляду по суті.

Наразі суд справу розглянув – підприємця визнали винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.272 КК України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою), та призначили покарання у виді штрафу в межах санкції вказаної статті, який сплатили.