Орендар готелю «Київ» у Крорпивницькому сплачуватиме у бюджет 1,2 млн гривень

Управління комунальної власності міської ради виграло судовий процес проти колективного підприємства «Центр — готель», що сьогодні орендує площі готелю «Київ».

Про це повідомляється на сайті Кропивницької міськради

В оренді готель перебуває із 1994 року, і відтоді умови договору не змінювалися: тобто всі ці роки підприємство «Центр — готель» за користування понад 7 тисячами квадратних метрів готельної площі, розташованої у самому центрі міста, сплачувало в міський бюджет трохи більше 10 тисяч гривень, пояснив начальник управління комунальної власності Олег Колюка. Відповідно до укладеного договору, такі умови мали діяти до 2024 року.

Ми обрахували нові умови договору, бо, зрозуміло, що така орендна плата несправедлива, – пояснив Олег Колюка. – Добровільно орендар на нові розцінки не погоджувався, тому ми звернулися до суду. Ми виграли перший суд, орендар подав апеляцію, але рішення першої інстанції залишили без змін.

Із 09 квітня рішення суду набуло законної сили і орендатору доведеться сплачувати справедливу вартість оренди – 1,2 мільйона гривень щомісяця.