На Кіровоградщині поліцейські підписали меморндум про співпрацю з ОТГ (ФОТО)

У рамках проекту «Поліцейський офіцер громади» поліція Кіровоградщини підписала меморандум про співпрацю з ОТГ.

Про це Новинам Кіровоградщини повідомили у СК поліції Кіровоградської області.

Захід відбувся сьогодні, 24 квітня, за участі керівника обласного главку відомства Романа Козьякова, його заступника Олексія Ніколаєва та голів об’єднаних територіальних громад і селищних рад.

Проектом передбачено забезпечити кожну ОТГ дільничним офіцером поліції, який житиме та працюватиме на її території.

У свою чергу, об’єднанні територіальні громади створюватимуть відповідне робоче місце для дільничного, а також, із урахуванням можливостей, сприятимуть забезпеченню автотранспортом, оргтехнікою та пально-мастильними матеріалами.
На сьогодні вже 13 громад надали згоду на впровадження проекту та введення додаткових посад дільничних офіцерів поліції.

Із головами цих ОТГ та селищних і сільських рад Головним управлінням поліції області в особі його керівника було підписано меморандум про співпрацю та партнерство.

«Зі свого боку маємо забезпечити належну підготовку поліцейських, які працюватимуть в ОТГ, та контроль за їхньою робою. Втім звітувати про свою діяльність вони будуть безпосередньо перед громадою. Впевнений, що спільними зусиллями нам вдасться якісно втілити цей проект в життя», – зазначив Роман Козьяков.