На Кіровоградщині підприємець незаконно використовував гідроспоруди для розведення риби

У межах реалізації представницьких повноважень прокуратура області виявила факт незаконного використання приватним суб’єктом господарювання державного майна – 8 гідротехнічних споруд для здійснення промислового риборозведення.

Про це Новинам Кіровоградщини иповідомили у прес-службі прокуратури області.

У 2006 році між державним підприємством «Укрриба» та приватним підприємством уклали договір простого товариства, за яким суб’єкту господарювання дали право використання гідротехнічних споруд, що перебувають на балансі державного підприємства.

Оскаржуваний договір укладений з порушенням норм законодавства, зокрема Закону України «Про оренду державного та комунального майна» та мав удаваний характер, оскільки фактично між сторонами виникли правовідносини з оренди державного майна.

Так, внаслідок дії зазначеного правочину державі спричинялись збитки у розмірі не отриманої орендної плати, яка у випадку дотримання вимог законодавства з питань оренди та користування державним майном надходила б до Державного бюджету.

З метою поновлення прав держави на використання гідротехнічних споруд, прокуратура області пред’явила позов про визнання укладеного договору недійсним.

Дослідивши надані сторонами докази та пояснення по суті позову, господарський суд Кіровоградської області визнав вимоги прокуратури області обґрунтованими та задовольнив позов у повному обсязі.