На Кіровоградщині хочуть створити Раду інтелектуальної власності

Під головуванням директора департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Ніни Рахуби відбулась робоча нарада за участі представників вищих навчальних закладів.

Про це повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

Присутні були з Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка, Центральноукраїнського національного технічного університету та Льотної академії Національного авіаційного університету.

Ніна Рахуба повідомила присутнім, що на державному рівні розпочала роботу Рада з питань інтелектуальної власності, яка створена для посилення захисту прав інтелектуальної власності в Україні. Під головуванням Першого віце-прем’єр-міністра – Міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва відбулось перше її засідання.
Директор департаменту наголосила, що в області діють Заходи щодо попередження та протидії правопорушенням у сфері інтелектуальної власності.

У свою чергу представники вищих навчальних закладів поінформували учасників наради про роботу, яка проводиться з даного питання, зокрема, про надання допомоги викладачам, науковим працівникам щодо реєстрації авторських прав на підручники, монографії, навчальні та методичні посібники, наукові статті, винаходи, патенти тощо.

Наприкінці наради директор департаменту запропонувала представникам ВНЗ розглянути питання та внести пропозиції щодо створення на рівні області Ради (робочої групи) з питань інтелектуальної власності з метою активізації роботи у даному напрямку та інформування населення із зазначеного питання.