Кропивницькі чорнобильці отримали від міської влади грошову допомогу (ФОТО)

Сьогодні, 24 квітня, в міській раді міста Кропивницького відзначили учасників ліквідації наслідків на Чорнобильській АЕС.

Про це повідомляється на сайті Кропивницької міськради.

Із ветеранами — чорнобильцями та вдовами загиблих героїв – ліквідаторів зустрілися міський голова Кропивницького Андрій Райкович, секретар міської ради Андрій Табалов та заступник міського голови Наталія Дзюба. Ліквідаторам вручили відзнаки міської ради та її виконавчого комітету, а 17 чорнобильців, що мають інвалідність першої групи, та 217 вдів чорнобильців отримали щорічну матеріальну допомогу.

Я йшов на зустріч з вами і думав, що 33 роки тому всі, хто тоді потрапили в Чорнобильську зону, хто ціною життя, здоров’я гасили ядерний вогонь на атомній станції, гадки не мали, з яким лихом вони борються, – відзначив у своєму слові Андрій Райкович. — Аварія на четвертому енергоблоці – одна з найбільших ядерних катастроф в історії людства. За те, що ми сьогодні живі, за те, що тисячі пожежних, інженерів, медиків, військових, будівельників сприйняли ліквідацію аварії як свій професійний і громадянський обов’язок, ми повинні завжди дякувати вам. І пам’ятати тих, кого вже немає серед живих. Міська влада завжди опікуватиметься вашими проблемами і надаватиме необхідну допомогу.

Секретар міської ради Андрій Табалов подякував героям – ліквідаторам за мужність та героїзм.

Пам’ятайте, що ваш подвиг і праця завжди будуть цінуватися. Ми вдячні вам за все. Бажаємо вам та вашим родинам здоров’я, благополуччя та достатку, — звернувся до чорнобильців секретар міської ради.

Цього дня Почесні гpамоти від міської pади та виконавчого комітету отpимали Петpо Балацький, Леонід Гpишков, Петpо Степаненко. Грамотами нагороджені Надія Будулатій та Наталія Кіpпа. Подяки оголошені Петpу Велігіну та Юрію Донцову.
По завершенню вітальної частини свої таланти учасникам урочистостей подарували юні кропивничани – вихованці музичних шкіл обласного центру.

Після концерту чорнобилець Леонід Гришко висловив переконання, що така активна співпраця міської ради та громадських організацій ліквідаторів не припинятиметься.

Я вдячний команді Андрія Райковича за ту увагу, яку нам приділяють, – поділився Леонід Гришков. – За те, що пам’ятаєте про кожного з нас, ми справді вдячні за це, бо для кожного, хто колись був у Чорнобилі, така увага – надто важлива!

А вже 26 квітня у Кропивницькому відбудеться пам’ятна хода та покладання квітів до пам’ятника «Жертвам Чорнобиля». Збір — на площі Героїв Майдану о 9.30 год. Хода розпочнеться о 10.00.