Близько трьох тисяч дубів висадили в урочищі «Оникіївське» (ФОТО)

Молодий ліс заклали в рамках загальноукраїнської акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» на території Оникіївського лісгоспу.

Про це повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

В акції взяли участь голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко, начальник обласного управління лісового та мисливського господарстваНаталія Ревенко, посадовці, лісівники, громадськість. До озеленення рідного краю долучились й понад 80 учнів шкільних лісництв з містаКропивницький та Маловисківського району.Спільними зусиллями було висаджено до 3 тисяч саджанців дубана площі 1 га.

Звертаючись до учасників акції Сергій Кузьменко наголосив, що така подія є надзвичайно важливою у вихованні підростаючого покоління. «Якщо ми власними руками посадимо дерево, ми будемо шанобливо ставитись до природи, дотримуватись правил поведінки в лісі.Акція спонукає всіх берегти довкілля для майбутніх поколінь».

Як зазначила Наталія Ревенко, за 14 років проведення акціїв ній взяли участь 25 тисяч осіб, половина з яких – учнівська та студентська молодь. За цей час в області створено понад 860 га лісів. Нинішнього року в рамках акції закладено 51 га нових лісів. Упродовж року працівники лісового господарства планують розшири площі лісів на 415 га.

Після висадки дубового лісунайменших учасників акції пригостили солодощами та смачним березовим соком.