Вчорашня пожежа по вулиці Київській у Кропивницькому призвела до тимчасової зміни руху автобусів

На сьогодні в обласному центрі всі комунальні служби переведені в режим роботи в надзвичайних умовах.

Про це повідомив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради Сергій Коваленко під час прес-конференції сьогодні, 28 березня, йдеться на сайті Кропивницької міськради.

Зранку вони обстежують стан будівель, електро та газових мереж в районі пожежі. Подача електроенергії в мікрорайони Ковалівка і Балашівка орієнтовно буде відновлена до кінця поточного дня.

Начальник міськрайонного відділу ДСНС України в Кіровоградській області Валерій Жилін повідомив, що в ліквідації пожежі брали участь сили і засоби відповідно до розподілу виїзду екіпажів. Наразі тривають слідчі дії і вивчаються обставини виникнення пожежі.

Пожежа викликала і зміни в роботі руху транспорту, у тому числі громадського. Начальник управління розвитку транспорту та зв’язку Віктор Житник акцентував увагу жителів міста на тимчасовому коригуванні схеми руху автобусів №103, 111а, 111б, 18. Ці транспортні засоби на період проведення слідчих дій курсуватимуть вулицею Руслана Слободенюка.

Нагадаємо, 27 березня близько 20.00 на автостоянці по вулиці Київська сталася пожежа з послудуючими вибухами. Під час гасіння пожежі відбулось 7 вибухів різної потужності, внаслідок чого було знищено 8 легкових автомобілів, 10 вантажних автомобілів, три металевих вагончики загальною площею 16 м 2. Внаслідок події постраждало 4 осіб, які отримали ушкодження різного ступеня тяжкості та перебувають в обласній лікарні.