У навчальних та лікувальних закладах області продовжують фіксувати порушення теплового режиму

Порушення повітряно-теплового режиму зафіксовано в одному дошкільному навчальному закладі та трьох лікувально-профілактичних закладах (ЛПЗ) Кропивницького, чотирьох ЗОШ, дев’яти ДНЗ та двох закладах інтернатного типу для дітей у Світловодську, двох фельдшерсько-акушерських пунктах Олександрівського району та 10 ЛПЗ Знам’янського району.

Про це повідомляється на сайті ГУ Держпродспоживспілки в області.

У Кропивницькому температура повітря у ДНЗ №52 становила +18°С при нормативній +19-23°С. Причиною стала низька температура теплоносія.

У м. Світловодську через аварійну ситуацію на тепломережі температура в приміщеннях ЗОШ № №1, 2, 3, 10 становила +14-15°С при нормативній +17-20°С. У ДНЗ № №3, 7, 6, 13, 14, 15, 22, 23, 25 температура становила +14-17°С при нормативній +19-23°С. В школі-інтернаті №1 температурний показник складав +13-18°С, а в школі-інтернаті №2 – плюс 16-17°С при нормативній +18-22°С. У закладах проводилися фізкультхвилинки, рухливі ігри, скорочені уроки, учні знаходилися у верхньому одязі, використовувалися електрообігрівачі.

При комісійних перевірках фельдшерсько-акушерських пунктів (ФАП) Олександрівського району встановлено порушення повітряно-теплового режиму у Підлісненському та Бовтишському ФАПах, температура в приміщеннях становила +10°С.

Продовжують фіксуватись порушення температури повітря в приміщеннях лікувально-профілактичних закладів Знам’янського району – в одній амбулаторії, восьми ФАПах, обласному протитуберкульозному санаторії для дорослих. Температура тут становить +17-19°С при нормативній не менше +20°С.

Напруженою залишається ситуація у трьох ЛПЗ м. Кропивницького — Кіровоградському обласному шкірно-венерологічному диспансері, Кіровоградській дитячій міській лікарні, неврологічному відділенні та стаціонарі №2 центральної міської лікарні. Найнижча температура зафіксована в Кіровоградському обласному шкірно-венерологічному диспансері. Тут температурний показник складає +12-17°С, в палатах використовуються обігрівачі.