У Кропивницькому презентували виставку робіт до 80-річчя утворення області (ФОТО)

Сьогодні в обласному Центрі народної творчості відкрилася виставка декоративно-ужиткового, образотворчого та фотомистецтва «Майстри „Дивосвіту“ – ювілею області».

Подію приурочили до 80-річчя утворення Кіровоградщини, повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

Тематична виставка учасників обласного творчого об’єднання «Дивосвіт» презентує декоративні вироби, виконані у різноманітних техніках народного мистецтва, на яких представлена символіка області. Це близько 120 виробів 50 майстрів. Також експонуються світлини фотоаматорів та художні полотна із краєвидами рідного краю.

В експозиції представлені витинанки, вироби з дерева, декоративний розпис, соломоплетіння, вироби в техніці вітражного розпису народних умільців Ольги Коломієць, Сергія Марущака, Дмитра Кудрі, Наталі Жеребило, Анни Душиної, Світлани Піскової та інших майстрів. Окреме місце займають світлини у техніці 3-D колекції виробів з дерева заслуженого майстра народної творчості України Григорія Пилипишина із Гайворонського району. Автор світлин – член Національної спілки фотохудожників України Сергій Гусарченко.

На презентацію виставки завітав перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко. Вітаючи майстрів та відвідувачів, він наголосив, що експозиція відображає любов народних умільців і художників до рідного краю, вміння передати свій патріотизм у прекрасних декоративних виробах.

Сергій Коваленко подякував організаторам виставки, вручив митцям-учасникам дипломи та побажав успіхів.

До презентації виробів долучились заслужені майстри народної творчості, члени Національної спілки майстрів народного мистецтва України, які проживають на Кіровоградщині, та інші умільці народних ремесел.