Райкович розповів про пріоритети розвитку Кропивницького у 2019 році

Міський голова Кропивницького Андрій Райкович відзвітував перед керівником області Сергієм Кузьменком.

Про це повідомляється на сайті Кропивницької міськради.

Андрій Райкович представив пріоритети, які місто націлене виконувати у 2019 році. Очільника міста під час звіту підтримали його заступники Олександр Мосін, Наталія Дзюба, Олександр Вергун та всі керівники виконавчих органів міської ради Кропивницького.

У своєму звіті Андрій Райкович акцентував увагу тому, що місто цього року планує реалізувати амбітну програму з розробки якісно нової схеми теплопостачання міста. Для цього обласний центр потребує 500 мільйонів гривень, тож потребує серйозної державної підтримки.

— Також у 2019 році ми повернемо до комунальної власності орендований ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» цілісний майновий комплекс задля своєчасної підготовки до зими і надання якісних послуг з теплопостачання населенню міста та безперебійного проходження опалювального сезону, — відзначив міський голова.

Міська влада Кропивницького має твердий намір цьогоріч завершити реконструкцію Арки. Проте й тут, за словами очільника міста не обійдеться без державної підтримки. Адже для продовження робіт необхідно зупинити рух потягів через Кропивницький, а «Укрзалізниця» поки гальмує роботи, бо не дає дозволу на зміни у схемах руху.

У 2019 році завершать також реконструкцію міського ЦНАПу у форматі «Прозорий офіс», повідомив Андрій Райкович. Його планують здати в експлуатацію вже восени. Тут, в одному місці, кропивничани зможуть отримувати понад три сотні послуг.

— Вперше за 30 років ми збудували у Кропивницькому житлову багатоповерхівку, – наголосив Андрій Райкович. – У травні вже плануємо прийняти нове житло в експлуатацію. За цей час будівельники встигнуть нанести останні штрихи: пофарбувати будинок та виконати благоустрій території. Своє власне житло отримають понад 50 сімей, що роками стоять у квартирній черзі.

Серед невирішених проблем обласного центру – фінансування міських ПТУ. На місто поклали обов'язок фінансувати професійно – технічні училища, проте без можливості розпоряджатися їх майном, та втручатися у навчально – виховний процес.

Втім, не зважаючи на проблеми все, що міська влада націлила на виконання в 2019 буде виконано, переконаний Андрій Райкович.