На Кіровоградщині розслідують сім кримінальних проваджень пов’язаних із виборчою кампанією

Поліція Кіровоградщини розслідує сім кримінальних проваджень за повідомленнями про події, пов’язані з виборчим процесом.

Про це Новинам Кіровоградщини повідомили у СК поліції Кіровоградської області.

Загалом із початку передвиборної кампанії (31 грудня) по 10 березня до органів поліції області надійшло 119 повідомлень про такі події.

 У даний час триває розслідування у рамках 2 кримінальних проваджень, розпочатих за ст. 160 (підкуп виборця), 1 – за ст. 296 (хуліганство) та  1 – за ст. 157 (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача) Кримінального кодексу України.

Крім того, упродовж вихідних поліцейські розпочали ще три кримінальних провадження. У Гайворонському районі за ч. 1 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України – за фактом вчинення невідомими особами хуліганських дій біля приймальні одного з кандидатів у президенти.

У Голованівському районі до поліції надійшло повідомлення про пошкодження та викрадення частини металевої конструкції білборда з політичною рекламою одного з кандидатів у президенти. Правоохоронці проводять розслідування за ч. 1 ст. 185 (крадіжка) КК України.

У Кропивницькому розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 160 Кримінального кодексу України за зверненням представників громадської організації щодо можливої спроби підкупу виборців.