Кіровоградщина на 4 місці в Україні за показником запровадження ЕСКО-механізму

Ефективним інструментом скорочення споживання енергії та підвищення ефективності її використання є запровадження ЕСКО-механізму.

Про це повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

На сьогодні в області укладено 20 енергосервісних договорів на загальну суму 16,9 млн грн. Зменшення споживання теплової енергії у цих закладах складає від 7 до 55 %. Про це повідомив, інформуючи на апаратній нараді в ОДА про реалізацію в області політики з енергозбереження, директор департаменту інфраструктури та промисловості ОДА Олександр Корнюша.

За його словами, єдиною територією області, яка активно реалізує державну політику щодо запровадження ЕСКО-механізму, є місто Кропивницький. Це також один з рейтингових показників, за підсумками 4 кварталу минулого року область посіла 4 місце серед регіонів України.

Посадовець перелічив заходи, які впроваджують інвестори: встановлення системи автоматичного регулювання споживання тепла; впровадження системи електроопалення з індивідувальним тепловим пунктом; утеплення покрівлі, горищ та фасаду; заміна вікон; ревізія та утеплення трубопроводів; заміна насосного обладнання, яке буде у спортивній школі «Надія».

Олександр Корнюша повідомив, що розпочато роботу з укладання ще 19 договорів по обласних об’єктах та місту Кропивницький. Акцент планується зробити на утеплення фасадів і заміну вікон.