В обласному центрі створять єдину службу соцзахисту населення

Важливим проектом для Кропивницького є створення в обласному центрі сучасного центру надання адміністративних та соціальних послуг у форматі “Прозорий офіс”.

Це відзначив начальник управління капітального будівництва міської ради Сергій Білокінь, повідомляється на сайті Кропивницької міськради.

— Даним проектом заплановано повну реконструкцію будівлі, утеплення фасаду, заміну покрівлі, комунікацій та облаштування прилеглої території, — повідомив начальник УКБ. — Приміщення буде максимально відповідати вимогам вільного доступу, зокрема заплановано добудову двох панорамних ліфтів. Вхід в один з них буде передбачений з рівня землі, в тому числі для людей з обмеженими можливостями.

За інформацією Сергія Білоконя, нa першому поверсі розмістяться управління соціального захисту, пенсійного фонду тa інших служб, що будуть нaдaвати послуги соціального хaрaктеру. Також тут передбачаються дві великих зали очікування, сaнітaрні кімнати, медичний пункт тa дитяча кімната. У великих комфортних холах можлива організація соціально-культурних та інформаційних кампаній.

Реалізація проекту «Прозорий офіс» підніме на якісно новий рівень надання соціальних послуг у Кропивницькому.

У 2018 році по об'єкту «Реконструкція будівлі по вул. Архітектора Паученка, 41/26 для створення і функціонування центру надання адміністративних послуг у форматі «Прозорий офіс» було виконано роботи по заміні вікон на енергозберігаючі, ремонту покрівлі, розпочато утеплення фасаду і облаштування внутрішніх приміщень.

— У зв’язку із концентрацією всіх соціальних служб в одному місці у Кропивницькому, що для мешканців обласного центру буде надзвичайно зручно, необхідно завершити і процес реорганізації районних управлінь соціального захисту населення та утворити єдину міську службу соціальної підтримки, — поставив завдання міський голова Андрій Райкович.