У Кропивницькому вшанували воїнів-інтернаціоналістів (ФОТО)

Цього року минає 30 річниця виведення військ колишнього СРСР з Демократичної Республіки Афганістан.

Про це повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

15 лютого 1989 року став не лише днем завершення військової операції, а й днем афганського братерства, вшанування світлої пам'яті тих, хто не повернувся.
Афганська війна – одна з найбільш трагічних сторінок історії українського народу. 160 тисяч українців взяли участь у бойових діях, більше 8000 зазнали поранення, 3360 не повернулися додому, серед них – 114 жителів Кіровоградської області.

Напередодні відзначення пам’ятної дати у Кропивницькому відбулись урочистості, в яких взяв участь голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко. Звертаючись до воїнів-інтернаціоналістів, посадовець зазначив: «Низький уклін солдатам, офіцерам, нашим воїнам-інтернаціоналістам, які сповна виконали свій обов’язок. Чотири роки тому ви одними з перших стали на захист нашої держави, що не була готова до агресії. Переконаний, що завдяки вам наші діти, онуки будуть жити у вільній європейські заможній Україні. Щиро дякую за вашу порядність, мужність і честь».

Учасники зустрічі вшанували пам'ять загиблих воїнів хвилиною мовчання. Представники обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) поклали вінки та квіти до пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам усіх поколінь, до Алеї слави загиблим учасникам АТО на Фортечних валах та до почесного сектору для військових поховань на Рівненському кладовищі.

В урочистій обстановці керівник області вручив військовим та волонтерам відзнаки облдержадміністрації та обласної ради. Також було вручено відзнаки обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану.