У Кропивницькому розповсюджували газету з ознаками «чорного піару»

7 лютого у Кропивницькому представники ОПОРИ зафіксували розповсюдження агітаційного плакату кандидата у Президенти Руслана Кошулинського без вихідних даних, а також газету ВО «Свобода» без зазначення замовника.

За цим випадком написана заява в поліцію, повідомила Новини Кіровоградщини координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Кіровоградській області Зоя Лебідь.

Також у Кропивницькому представники ОПОРИ зафіксували розповсюдження спецвипуску газети «Рідна» під назвою «Чесна країна» на ринку Черемушки. Видання складається з 12 сторінок. У ньому розміщено кілька інтерв’ю кандидатів у Президенти: Сергія Капліна, Ольги Богомолець, Олександра Мороза. А також інформація з ознаками «чорного піару» проти кандидатів Володимира Зеленського, Петра Порошенка, Олега Ляшка, Юлії Тимошенко. Матеріали, які стосуються політиків, не мають позначки реклама чи політична реклама.

На 9 сторінці розміщено матеріал під назвою «Чесно/Нечесно», де з лівого боку розміщені тексти з позитивною характеристикою трьох кандидатів у Президенти, священика та полоненого режисера. З правого боку розмістили політиків, яких характеризують за допомого «чорного піару».

У рубриці «Кримінальна країна» в цій же газеті розмістили публікацію із негативним змістом стосовно Юлії Тимошенко. Стаття під назвою «10-річчя ганебного газового парку Тимошенко-Путіна» розпочинається із інформації про те, що Сергій Каплін попросив дати належну оцінку цим угодам через законопроект, зареєстрований у Верховній Раді. Далі йдуть підзаголовки «Кримінальний дует з Лазаренком», «Як з російським «Газпромом» обдурити українську державу» та «Газова кабала 2009 року», де розповідають про діяльність Юлії Тимошенко.

На останній сторінці розмістили карикатуру з портретом Юлії Тимошенко. Всередині видання знаходиться газета з партійною символікою «Соціал-демократичної партії», у якій містяться матеріали про діяльність партії. Жодних вихідних даних у виданні немає.

На сайті «Соціал-демократичної партії» вказано, що представництва політсили у Кіровоградській області немає, жоден із трьох телефонів, які вказані – не відповідають.