У Кропивницькому іноземних студентів-медиків не депортують

Іноземні студенти в Донецькому національному медичному університеті продовжать навчання та не будуть депортовані.

Про це йдеться на сторінці Міністерства охорони здоров’я у Facebook, інформують Новини Кіровоградщини.

Наказ про скасування відрахування іноземних студентів підписав в.о. ректора Донецького національного медичного університету Олександр Герасименко. Також наразі для з’ясування обставин та перевірки інформації в адміністрації закладу, що знаходиться в Краматорську, знаходяться представники МОЗ України.

7 лютого були опубліковані накази про відрахування 850 іноземних студентів в Донецькому національному медичному університеті, який наразі знаходиться в Кропивницькому. Ці накази були підписані першим проректором Ігорем Хрипаченком. На той час до МОЗ України не надходило інформації про відсутність ректора та про те, що виконуючим обов’язки ректора є перший проректор, відповідно до внутрішнього розподілу повноважень. Після отримання ухвали слідчого судді про те, що ректор Петро Кондратенко тимчасово відсторонений від посади ректора ДНМУ в межах строків досудового розслідування, Міністерство одразу призначило в.о. ректора Олександра Герасименка, який був деканом, для оперативного вирішення ситуації.

Також МОЗ України зверталось до Державної міграційної служби з проханням призупинити дії щодо питань пов‘язаних з цими студентами. Додатково Міністерство звернулось до ДП “Інфоресурсу” з проханням не виключати студентів з Єдиної державної електронної бази з питань освіти.

Нагадаємо, іноземні громадяни сплатили за навчання в Донецькому медуніверситеті фірмі-рекрутеру ТОВ “Українські освітні послуги”, але ці кошти до університету не надійшли, а офіційні документи,ймовірно могли бути підробленими. За цими фактами вже відкриті кримінальні провадження.