На Кіровоградщині судитимуть службовицю, яка передала світловодські котельні у приватну власність

За процесуального керівництва Знам’янської місцевої прокуратури завершилось досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом службової недбалості головного інженера бюро технічної інвентаризації, внаслідок якої будівлі котелень вартістю 1,4 млн грн перейшли із власності територіальної громади Світловодська у приватну власність.

Про це Новинам Кіровоградщини повідомили у прес-службі прокуратури області.

Слідство встановило, що головний інженер, підготувала проекти рішень виконавчого комітету Світловодської міської ради щодо видачі дублікатів свідоцтв про право власності, у яких самостійно змінила форму власності на приватну, без вказаної частки територіальної громади. В подальшому обвинувачена особисто здійснила доповіді на засіданнях виконавчого комітету міської ради щодо видачі дублікатів свідоцтв, за якими було прийнято відповідні рішення.

Внаслідок зазначених дій будівлі котелень вартістю 1,4 млн грн перейшли із власності територіальної громади Світловодська у приватну власність суб’єкта господарювання, що спричинило шкоду територіальній громаді на вказану суму.

Обвинувальний акт за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки) направили до суду для розгляду по суті.

Крім того, прокуратура вжила заходи до збереження комунального майна — на вказані будівлі котелень судом накладено арешт.