На Кіровоградщині десятки фактів невиконання постанов суду про накладення суспільно корисних робіт

Прокуратура Кіровоградської області зробила перевірки додержання вимог законодавства України про адміністративні правопорушення при виконанні уповноваженими органами з питань пробації адміністративних стягнень, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян.

Про це Новинам Кіровоградщини повідомили у прес-службі прокуратури області.

Упродовж 2018—2019 років до органів пробації області надійшло на виконання 384 постанови суду про накладення на правопорушників адміністративного стягнення у виді громадських робіт та 136 постанов суду про накладення адміністративного стягнення у виді суспільно корисних робіт, з яких на теперішній час виконується 38 рішень суду щодо громадських робіт та 73 – щодо суспільно корисних робіт.

Прокурори встановили, що органи з питань пробації забезпечили неналежний контроль за виконанням адміністративних стягнень, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян.

Виявили десятки фактів тривалого невиконання постанов суду про накладення адміністративних стягнень у виді суспільно корисних робіт через відмову сільських рад прийняти особу на виконання суспільно корисних робіт через відсутність коштів у місцевих бюджетах.

Також поширений характер мають порушення порядку ведення особових справ осіб, які перебувають на обліку.

Всього під час виконання завдання органами прокуратури області внесено 26 документів прокурорського реагування, з них 21 вказівка внесена до органів місцевого самоврядування, 3 — до органів з питань пробації та одна вказівка – керівнику комунального підприємства та позов до суду. Вказані документи прокурорського реагування перебувають на розгляді.