У селі Черняхівка запрацював новозбудований фельдшерсько-акушерський пункт

У селі Черняхівка Соколівської об’єднаної територіальної громади Кропивницького району запрацював новозбудований фельдшерсько-акушерський пункт.

Про це йдеться на сайті ОДА, інформують Новини Кіровоградщини.

Колишній ФАП у Черняхівці закрили понад 20 років тому. Увесь цей час жителі села, а це 770 людей, мусили звертатися за медичною допомогою до віддаленої Соколівської амбулаторії, що було не зовсім зручно. Кілька років тому голова новоствореної ОТГ Інна Завірюха запланувала відновити роботу медичного закладу в новозбудованому приміщенні. У квітні 2018 року, після виготовлення проектно-кошторисної документації і проведення необхідних тендерних процедур, підрядна організація ТОВ «Сервіс-Канон» розпочала будівельні роботи.

Загальна вартість проекту склала понад 2 мільйони 300 тисяч гривень. Усі кошти виділили з бюджету Соколівської сільської ради. До кінця 2018 року збудували приміщення фельдшерського пункту із всіма необхідними інженерними мережами та комунікаціями, встановили твердопаливний котел та бойлер для підігріву води, придбали меблі і медичне обладнання, упорядкували прилеглу територію.