Цьогоріч у Вільшанському районі почнуть будувати ще одну сонячну електростанцію

Про перспективи розвитку Вільшанського району у 2019—2021 роках поінформував голова райдержадміністрації Юрій Ткаченко на засіданні Ради регіонального розвитку району.

Про це повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

Посадовець представив найбільш значимі проекти, реалізація яких пропонується протягом найближчих років. Усього таких проектів 9, з них 1 інвестиційний та 8 соціальних:

За словами керівника РДА, заплановане будівництво сонячної електростанції потужністю 13,5 МВт в селі Сухий Ташлик Вільшанського району (ТОВ «САНЛАЙТЕНЕРГО»).

У закладах освіти Вільшанського району планується: проведення реконструкції теплотраси Добрянської ЗШ І-ІІІ ступенів, завершення капітального ремонту котельні та системи опалення ЗОШ І-ІІІ ступенів у с. Добре, а також капітальний ремонт покрівлі і спортивної зали, заміна вікон, утеплення фасаду будівлі Вільшанської ЗШ І-ІІІ ступенів.

Також у найближчі роки буде реконструйовано фізкультурно-оздоровчий комплекс по вулиці Північній, 34-а у районному центрі та капітально відремонтовано районний будинок культури. На сьогодні виготовлено проектно-кошторисну документацію на капітальний ремонт покрівлі районного будинку культури і наприкінці 2018 року для району виділено 1,5 млн грн (субвенція з державного бюджету на соціально-економічний розвиток території). У 2019 році проводитимуться ремонтні роботи.

Серед інших важливих проектів – капітальний ремонт дитячого відділення Вільшанської центральної районної лікарні.

Також заплановано будівництво водопровідної мережі у Вільшанці по вулицях Північна, М.Червенко і Українська. та будівництво водопроводу і водонапірної башти для господарського питного водопостачання в селі Залізничне Йосипівської сільської ради.

Роботи з ремонту автомобільних доріг продовжуватимуться. За словами керівника РДА, відповідні пропозиції сформовані та наданні для опрацювання департаменту інфраструктури облдержадміністрації. Так, на 2019 рік за рахунок коштів державного бюджету заплановано ремонт ділянок автомобільних доріг місцевого значення в напрямку сіл Плоско-Забузьке, Йосипівка, Добрянка, Осички та Вільшанка-Калмазове на суму близько 20,3 млн грн.