Споживачам Кіровоградщини повернули понад 230 тисяч гривень за неякісні товари та послуги

Протягом 2018 року фахівці управління захисту споживачів ГУ Держпродспоживслужби в області перевірили дотримання вимог законодавства про захист прав споживачів у 143 суб’єктів господарювання.

Про це повідомляється на сайті ГУ ДЕржпродспоживслужби в області.

Згідно з Річним планом здійснення заходів державного нагляду (контролю) за 2018 рік здійснено 52 планові перевірки суб’єктів господарювання. На предмет безпечності перевірено непродовольчу продукцію на 3 289,454 тисяч грн, з якої забраковано — на суму 1 680,991 тисяч грн. За результатами заходів складено 70 приписів щодо усунення виявлених порушень. Пред’явлені приписи виконані суб’єктами господарювання в установлений термін, тому адміністративно-господарські санкції не застосовувалися.

За вказаний період до управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби області надійшло 633 звернення громадян, найбільше з яких стосувалося якості непродовольчої продукції. За зверненнями проведено 91 позаплановий захід контролю. Результати перевірок показали порушення у 32 суб’єктів господарювання. Споживачам повернуто 233,599 тисяч грн за неякісні товари або послуги.