Обласний тубдиспансер отримав нове медичне обладнання для обстеження хворих

Нове медичне обладнання вартістю майже на 120 тисяч грн передали громадські активісти Кіровоградського обласного відділення ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» для обласного протитуберкульозного диспансеру.

Зробили це в рамках проекту «100% життя та якісних послуг на Кіровоградщині» за підтримки Глобального фонду, сьогодні, 29 січня, повідомили Новинам Кіровоградщини в обласному відділенні ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ».

Виконавчий директор неурядової організації Костянтин Данильченко відзначив, що серед медичного обладнання — електрокардіограф, шейкер, біохімічний аналізатор, два столи для анестезіолога.

— Ми допомагаємо пацієнтам хворим на соціально-небезпечні хвороби. Це різна допомога – обстеження, супровід, психологічна та юридична підтримка, прийняття статусу та інше. Протидія епідемії туберкульозу – це один із напрямків нашої діяльності. Ми зацікавлені, щоб хворі на туберкульоз вчасно розпочинали лікування туберкульозу та не поширювали інфекцію. З обласним протитуберкульозним диспансером ми співпрацюємо не перший рік, тому дізнавшись про потребу у новому медичному обладнанні та необхідних засобах догляду за важкохворими пацієнтами, які знаходяться в умовах туберкульозного стаціонару, вирішили допомогти. Обладнання закуплено в рамках проекту «100% життя та якісних послуг на Кіровоградщині» за підтримки Глобального фонду, — наголосив Костянтин Данильченко.

Керівник обласного протитуберкульозного диспансеру Галина Горенко відзначила необхідність нового обладнання для пацієнтів, розповівши про важливість кожного у лікування хворих на туберкульоз.