Кропивницькі школи повністю укомплектували партами нового зразка (ФОТО)

Минулого тижня у школи Кропивницького надійшла остання партія одномісних парт для учнів перших класів в рамках реалізації освітньої реформи “Нова українська школа”.

Про це повідомляється на сайті Кропивницької міськради.

Сьогодні, 14 січня, начальник управління освіти міської ради Лариса Костенко особисто перевірила якість та зручність парт, які надійшли до загальноосвітньої школи №20.

За словами очільниці управління освіти, нові парти постачали до шкіл обласного центру у три етапи. У навчальні заклади, які знаходяться на самостійному балансі, шкільні меблі надійшли на початку вересня, друга частина була завезена у кінці листопада — на початку грудня, і остання партія прийшла днями. Загальна кількість замовлених парт складає 3050 одиниць. Для кожного навчального закладу меблі виготовлялись певного кольору на замовлення керівництва школи.

— Парти мобільні, їх можна виставляти у різних конфігураціях, в залежності від виду діяльності, яким діти займаються на уроці, — зазначила Лариса Костенко. — І столи, і стільці регулюються відповідно до зросту учня. Закупівля шкільних меблів здійснювалася частково за рахунок державного фінансування — освітньої субвенції, частково коштом міського бюджету. Оскільки державних коштів не вистачило, майже мільйон гривень було виділено з міського бюджету на придбання останньої партії столів та стільців.

Лариса Костенко також додала, що у Кропивницькому вже отримані всі дидактичні матеріали, а у кожному класі є ноутбук, проектор або телевізор. Вчителі та першачки ділились своїми враженнями з гостею, розповідали, що парти зручні, діти обирали собі столи за улюбленим кольором.

Начальник управління освіти повідомила, що наразі в рамках реалізації програми “Нова українська школа” всі перші класи шкіл міста забезпечені одномісними шкільними партами.