За останні роки в медицину області інвестували понад 400 мільйонів гривень

Під час засідання Ради регіонального розвитку Кіровоградської області голова обласної державної адміністрації звернув увагу, що за останні роки в медицину області інвестовано понад 400 мільйонів гривень, зокрема в оновлення закладів.

Про це повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА.

Капітальні ремонти зробили в дитячій обласній лікарні, обласній лікарні, кардіодиспансері, онкодиспансері, госпіталі для ветеранів війни і станції переливання крові. У рамках проекту «Здоров'я наших дітей» в районних лікарнях відкриваються відремонтовані дитячі відділення.

«Ми з вами показали нову якість обласних та районних закладів охорони здоров'я. Сьогодні це ж потрібно зробити в селищах, селах та об’єднаних територіальних громадах. Нині зусилля спрямовано на комфорт сільського населення, тому в області до кінця року буде побудовано 18 нових сільських лікарських амбулаторій, 3 з яких вже завершені – Панчівська, Маловисківська та Протопопівська», – наголосив Сергій Кузьменко.

Чимало зроблено і для розвитку фізкультури та спорту, на що звернув увагу керівник ОДА.
Він зазначив, що цього року на Кіровоградщині за кошти державного бюджету у співфінансуванні з місцевими заплановано побудувати 23 міні-футбольних поля зі штучним покриттям, половину з яких уже збудували і ввели в експлуатацію. Нині триває будівництво другої черги майданчиків.